Magnifikk

4 snygga & praktiska klaffbord

Slagbord och klaffbord för inom- & utomhusbruk!

Det är inte alltid lätt att möblera sitt hem. Framför allt inte på små ytor där alla hemmets funktioner ska försöka samsas samtidigt.

För att få till ett välfungerande och fortfarande fint hem såväl inne som ute i sann compact living-anda gäller det att hitta smarta lösningar. En sådan lösning kan vara att använda möbler som går att flytta eller fälla ihop och ställa undan när de inte används.

För dig som lever smått eller som bara behöver lite bra extramöbler att använda ibland har vi därför letat upp ett gäng funktionella och bra klaffbord. Klaffbord är nämligen ett av de bästa sätten att snabbt få lite extra bordsyta. Men ändå är de lätta att ställa undan när platsen behövs till annat och när de inte används.

York

York, ett elegant klaffbord i obehandlad teak.

» Finns här.

I samma stil som Flipper (visas längre ner på sidan) kommer det vackra bordet York. Ytterligare en tidlös klassiker som nästan inte tar någon plats alls men som ändå är precis lika elegant som de större borden. Både York och Flipper är bord som är bäst lämpade för balkong eller uteplats men som går att ta in vid behov av lite extra yta inomhus. Även York är designat med tidlöshet och enkelhet och kan passa in hos de flesta oavsett vilken stil ditt hem har i övrigt.

Annonsinformation: Produktlänkarna som används i denna artikel är eller kan bytas ut mot annonslänkar ifall produkten finns att köpa hos en samarbetspartner.

Kungla, Woodman

Kungla från Woodman, ett vitt klaffbord.

» Finns här.

Kungla Drop är inte bara ett minimalistiskt, stilrent klaffbord för inomhusbruk. Det är dessutom mycket prisvärd och det faktum att bordet är litet och praktiskt har inte hindrat formgivarna från att göra ett par inbyggda förvaringsfack. Facken ger det här bordet ett stort plus i kanten och gör att du som har dåligt med förvaring hemma kan spara ytterligare plats.

Ingatorp från IKEA

Ingatorp, ett billigt klaffbord från IKEA.

» Finns här.

I vanlig ordning levererar IKEA budgetalternativens absoluta höjdpunkt. Ett klassiskt klaffbord i lantlig, romantisk stil som för tankarna till små sommarstugor vid havet, spetsgardiner och kaffe med dopp, drucket ur små målade porslinskoppar. Lura dig inte att tro att ett lågt pris innebär lite för pengarna. Ingatorp är med sin klassiska stil lätt att passa in och med praktisk inbyggd förvaring levererar det betydligt mer möbel för pengarna än vad priset verkar skvallrar om.

Selandia av Anders & Lars Hegelund

Selandia, ett runt klaffbord.

» Finns här.

Här snackar vi lyx. Detta underbart vackra bord i teak är utan tvekan ett bord utöver det vanliga. Framför allt passar det dig som vill ha ett exklusivt och påkostat möblemang även om det inte får ta för mycket plats. Därför är detta bord väl värt en rekommendation. Lätt att möblera med fyller det många funktioner, tar så lite plats det går och är lätt att förvara när det inte används samtidigt som det ger den rätta känslan av lyx. För dig som bara nöjer dig med det bästa.

Produkterna här nedanför är tyvärr slutsålda – men ger fortfarande inspiration!

Hittat en återförsäljare? Hör gärna av dig!

Edwin

Edwin, ett bord perfekt för uteplatsen eller trädgården.

Bordet Edwin i trä är ett prisvärt bord perfekt för uteplatsen eller trädgården om du vill kunna variera antalet sittplatser snabbt och enkelt. Det är ett klassiskt, snyggt klaffbord med stor potential att fylla flera funktioner. Använd det för att spara plats i vardagen, för att klämma in extra gäster då och då eller för att få lite extra avlastningsyta. Oavsett vad du väljer att göra med detta fina och smidiga lilla bord så kommer det leva upp till alla dina förväntningar.

Canberra

Canberra med svart färg och ekbets.

Med ett underrede i svart lack och skiva i ekbets är detta ett vackert budgetalternativ till dig som har en mindre matplats. Den utfällbara skivan gör att ett par extra personer får plats runt bordet och när besöket gått hem till sig kan skivan fällas ihop för att ge bättre plats i hemmet igen. Med andra ord ett litet, smidigt och snyggt bord som kan passa i de flesta hem.

Moa

Bordet Moa i trä och kontrasterande vitt.

Trenden med kombinationen av trä och kontrasterande vitt står sig fortfarande och har blivit lite av en modern klassiker. Så för dig som vill vara både modern och klassisk utan att behöva välja stil har vi hittat detta fina bord som passar i hemmets alla rum beroende på vad du behöver det till. Som köksbord i köket, skrivbord i arbetsrummet eller ett extra förvaringsbord i vardagsrummet, oavsett ditt behov så kan detta passa. Den tidlösa stilen och stabila konstruktionen grundar för en investering som står sig i många år.

Flipper (vitt slagbord)

Flipper, ett vitt slagbord.

Flipper är ett slagbord med två klaffar som båda går att fälla upp eller ner efter behov. Med en klaff uppe får ett par personer plats, med båda uppe får ni plats ytterligare ett par stycken. När bordet inte används fälls klaffarna ner och bordet tar praktiskt taget ingen plats alls. Eftersom bordet är neutralt och designat med enkla, rena linjer har det möjligheter att passa in i de flesta hem antingen som ett diskret och lite anonymt inslag eller som ett riktigt blickfång. Det blir vad du gör det till.

Arosa klaffbord

Arosa, ett mångsidigt bord.

Sist men inte minst har vi letat upp denna praktiska skönhet. Även detta ett mångsidigt bord av enkel och tidlös design som kan falla de flesta i smaken. Ett klaffbord som är prisvärt, stabilt och galet snyggt. Det kan bli nästan hur stort och rymligt som helst men går också att komprimera för att spara plats när så önskas. Det kommer alltså inte att göra dig besviken. Vårda det ömt och det håller dessutom att serva dig under många år framöver.

Uppdaterades 2022-08-27.
Dela gärna!