Magnifikk

9 extra fina trädgårdsbord

Sällan är maten så god som när den får njutas av i en blomstrande trädgård. Speciellt när vädret är sådär lagom varmt. Men om man saknar ett bra bord kan det snabbt bli en ganska krånglig historia. Här har vi därför samlat 9 fantastiskt fina trädgårdsbord. Så alla som letar snabbare ska kunna hitta ett och lyckas undvika allt onödigt krångel.

Trefotsbord från Grythyttan Stålmöbler

Fint litet trädgårdsbord.

» Finns här.

Detta vackra lilla trädgårdsbord är det minsta bordet i möbelserien Bryggeri. En serie som formgivits och tillverkas av svenska Grythyttan Stålmöbler. Bordet passar smidigt på altaner, balkonger och andra begränsade utrymmen. Men det gör sig också snyggt på gräsmattan! Speciellt tillsammans med en trädgårdsbänk eller två.

Trefotsbordet är 72 cm högt och har en diameter som är 60 cm. Stativet är elförzinkat. Bordsytan kan väljas i tre olika alternativ (i två olika sorters trä); oljad ek, vitlackad ek eller teak.

Annonsinformation: Produktlänkarna som används i denna artikel är eller kan bytas ut mot annonslänkar ifall produkten finns att köpa hos en samarbetspartner.

Scottsdale

Klassiskt utomhusbord (shabby chic).

» Finns här.

Ett enkelt och klassiskt trädgårdsbord med flera olika valmöjligheter. Runt eller fyrkantigt, kort eller långt, bordsskiva i shabby chic natur med vita ben, bordsskiva i shabby chic grå med vita ben och så vidare. Att hitta ett Scottsdale-bord som snyggt passar in går alltså att göra till (nästan) alla trädgårdar.

Everton

Runt trädgårdsbord.

» Finns här.

Det finns fem stycken olika varianter av Everton. Två runda, ett ovalt, ett fyrkantigt och ett åttakantigt. Alla är snygga. Men vilket passar bäst till din trädgård? Det är frågan. Kanske är svaret uppenbart, eller så kanske det tål att funderas över lite. Hur som helst kommer här längderna till alternativen. Alla är cirkus 71 cm höga. Ett av de två runda är 110 cm i diameter, det andra är 70 cm. Det ovala är 200 till 250 cm långt (det är ett förlängningsbord) och 100 cm brett. Det fyrkantiga är 220 cm långt, men kan förlängas till 300 cm med hjälp av två iläggningsskivor, och är 100 cm brett. Det åttakantiga trädgårdsbordet är 150 cm långt och 85 cm brett.

High-Tech av Nisse Strinning

Klassiska utomhusbord i metall.

» Finns här.

Svenskt och numera klassiskt bord som formgivits av den flerfaldigt prisbelönte arkitekten och formgivaren Nils “Nisse” Strinning. Finns i flera olika former och färger. Så detta kan du falla för både om du vill ha ett fyrkantigt eller ett runt trädgårdsbord.

Några av färgalternativen; vit med svart stativ, vit med mörkgrönt stativ och vit med varmförzinkat stativ. Det fyrkantiga alternativet har längden 110 cm, bredden 70 cm, höjden 72 cm och vikten 25 kg. Det runda har en diameter som är 60 cm, en höjd som är 72 cm och en vikt på 10 kg.

Lupo (fyrkantigt trädgårdsbord i konstrotting)

Fyrkantigt trädgårdsbord i konstrotting.

» liknande Finns här.

En modern trädgårdsmöbel, stilfullt tillverkad av konstrotting. En glasskiva att använda som bordsskiva ingår, och rekommenderas att användas för att förenkla underhållningen av bordet. Finns i en kvadratisk form och en rektangulär. Det kvadratiska bordet är 65 cm brett (65 cm långt) och 30 cm högt. Det rektangulära är 100 cm långt, 65 cm brett och också 30 cm hög. Färgalternativen är natur, svart och vitt.

Åre (slagbord i vitlackat trä)

Slagbord som tål utomhusbruk.

» Finns här.

Ett vitt slagbord som tål att användas utomhus – som ett fint utebord i trädgården. Men självklart kan detta bord också fint hitta sin plats inomhus, på balkongen (som ett balkongbord fast med ben), på altanen och i den inglasade verandan.

I bredd är slagbordet 70 cm, i höjd är det 73 cm, och utan bordsskivorna utfällda är det endast 20 cm långt. Med en sida utfälld är det 80 cm långt och med båda utfällda är det 140 cm långt.

Rasta (bänkbord i trä)

Grått bänkbord.

» Finns här.

Ett gråmålat bänkbord, eller picknickbord som det också kallas, som snyggt kan placeras i många trädgårdar. Speciellt i de trädgårdar med hus som har en härligt matchande färg. Hus som blir fler och fler.

Bänkbordet är 150 cm långt, 154 cm brett och 76 cm högt.

Falholmen (utomhusbord från IKEA)

Utomhusbord från IKEA.

» Finns här.

Ett bord från Ikeas utomhusserie Falholmen. Ett utomhusbord i enkel och klassisk design. 153 cm långt, 73 cm brett och 72 cm högt. Kommer garanterat kunna hittas i många trädgårdar inom loppet av några få korta år. I din också kanske? Kanske tillsammans med en, två eller tre stolar från samma serie?

Minos (stort trädgårdsbord)

Stort trädgårdsbord (vitt).

» liknande Finns här.

Stort trädgårdsbord i trä. Det är också ett klaffbord, så bordets längd kan enkelt anpassas efter behov. Från 180 cm långt till 300 cm om båda av de två skivor som kan förlänga bordet används. Förlängningsskivorna är lika långa, 60 cm. Bordets höjd är 72 cm. Det finns två färgalternativ, vitmålad eller naturfärgad akacia. Matchande trädgårdsstolar finns.

Produkterna här nedanför är tyvärr slutsålda – men ger fortfarande inspiration!

Hittat en återförsäljare? Hör gärna av dig!

Aruba (runt trädgårdsbord i konstrotting)

Runt trädgårdsbord i konstrotting.

Ett runt trädgårdsbord i konstrotting. Finns i tre olika färger att välja bland. Svart, mörkgrått eller vit. En bordsskiva av glas ingår, vilket gör bordet både snyggare och praktiskare. Bland annat eftersom bordsskivan gör bordet mycket enklare att torka av.

Diametern är 110 cm och höjden är 74 cm.

Flexa (förlängningsbart trädgårdsbord)

Förlängningsbart trädgårdsbord.

Fint förlängningsbart trädgårdsbord som i förlängt läge mäter 120 cm (på längden). Annars mäter det 60 cm, vilket är lika långt som bredden. I oförlängt läge är bordet alltså kvadratiskt. Höjden är 72 cm.

Bordet kan väljas i träalternativen akacia och hardwood eller teak. Priserna skiljer sig dock kraftigt.

Brooklyn (trädgårdssoffbord i betong)

Stiligt trädgårdssoffbord.

Ett stiligt trädgårdssoffbord helt gjort av fiberbetong (av hög kvalitet), i grannlandet Danmark. Små unika ändringar i betongens färg ger dessutom charm och skapar en härligt unik känsla över betongbordet. Samtidigt som den råa känslan stannar kvar. Soffbordet är kvadratiskt, 90 cm långt, 90 cm brett och 33 cm högt.

Uppdaterades 2023-04-18.
Dela gärna!