Magnifikk

14 härliga trädgårdsbänkar 2019

Utomhusbänkar som snyggt tar sin plats i trädgården.

Trädgårdar finns ju inte bara för att vi ska kunna rensa ogräs; de ska kunna njutas av också! Och att njuta av sin trädgård görs långt ifrån sällan bäst från en trädgårdsbänk. Därför har vi här samlat 14 stycken härliga trädgårdsbänkar, som vi hoppas inspirerar.

Rieti:

Vit trädgårdsbänk.

» Finns här.

Trädgårdsbänk i vitmålat massivt trä. Elegant, trevlig och lättplacerad. Kan dessutom göras riktigt bekväm med hjälp en skön bänkdyna, eller två - för ovanligt långa vistelser på bänken.

Bredden är 158 cm, höjden är 88 cm och i djupled är bänken 59 cm. Träslaget, som hela bänken är gjord av, är akacia.

Madison:

En cementbänk.

» Finns här.

Snygg trädgårdsbänk tillverkad av cement och trä. Har hårda kanter som ger en modern känsla. Passar läckert in i på underlagen som brukar vara i trädgårdar, så som gräs och jord. Men också på underlag gjorda av sten, betong och liknande. Måtten är; 200 cm i bredd, 40 cm i djup och 46 cm i höjd.

Brooklyn:

En betongbänk.

» Finns här.

En enkel, underhållsfri, handgjord, och unik bänk tillverkad i fiberbetong, som bara blir vackrare och vackrare år efter år. Eftersom bänken är gjord för hand så har varje bänk sitt eget unika utseende, vilket enklast upptäckts genom att studera de små men karismatiska lufthålen som bildats i under tillverkningen.

Bänken Brooklyn är 45 cm hög, 50 cm djup och kan väljas i olika längder (till exempel 100 cm).

Birka:

Klassisk utomhusbänk i trä.

» Finns här.

Klassisk och robust trädgårdsbänk som snyggt kan stå för sig självt, bredvid en stor blomma i en stor blomkruka, eller tillsammans med ett trädgårdsbord från samma möbelserie. Måtten till bänken är som följer; djup 38 cm, höjd 47 och i bredd kan den väljas i antigen 190 cm eller 100 cm. Materialet som använts för att tillverka bänken är tryckimpregnerat furu.

Bellevie:

Två trädgårdsbänkar, en gul och en grön. Samt ett trädgårdsbord.

» Finns här.

Färggrann utomhusbänk som kan livar upp trädgården på ett härligt vis. Den har ett underrede som är tillverkat i aluminium och en sits som är tillverkad av förzinkat stål. Höjden är 44 cm, längden är 161 cm och bredden är 41 cm. Färgalternativen är många, här är några exempel: orange, vit, röd, plommon, paprika, rosa, grön, turkos, mörkgrön, ljusgrön, vinröd, lila, grå, mörkgrå och ljusgrå.

Origami:

En stålbänk.

» Finns här.

Denna bänk har inte bara en spännande form, utan också en form som utgör en hyllning till origami, konsten att vika papper som härstammar från Asien. Hela bänken är därför passande gjort ur ett enda ark stål som skurits med laser och sen viks fram till sin rätta form.

Bredden är 20 cm, längden är 154 cm och höjden är 45 cm. Färgerna som den kan beställas i är väldigt många, så många att jag inte tänker berätta om allihopa. Men här är några exempel: gul, röd, orange, vit, brun, svart, grå, ljusgrå, mörkgrå, vit, grön, turkos, blå och limegrön.

Bänk park:

Klassik vit trädgårdsbänk.

» Finns här.

En enkel, snygg och klassikt vit trädgårdsbänk med rundade kanter utan armstöd. Passar garanterat och väl inne i väldigt många av Sveriges alla ljuvliga trädgårdar. Den har en sitthöjd på 44 centimeter, en total höjd på 83 cm, ett djup på 75 cm och en bredd som är 140 cm.

Cubu bänk (inkl. dyna):

Stilig utomhusbänk med vintage-utseende och dyna.

» Finns här.

En stilig utomhusbänk med känslor av vintage. Tre stycken korgar gjorda i rotting tar stilfullt plats under bänkens sits, och erbjuder smidig förvaring. En tjock och härlig bänkdyna i naturvit ingår.

Finns i två olika storlekar. En som är 70 cm lång och en som är 107 cm lång. Båda alternativen är 42 cm höga och 39 cm breda.

Etna:

Fin trädgårdsbänk i trä.

» Finns här.

En trevlig trädgårdsbänk som enkelt kan göras om till en skön trädgårdssoffa genom att addera några sköna dynor. Dess vardagliga design gör dessutom att den kan placeras snyggt på väldigt många olika platser. Den kan med andra ord beskrivas som en lättplacerad trädgårdsbänk, eller lättplacerad trädgårdssoffa, om några sköna dynor lagts fram.

I bredd är den 160 cm, i djupled är den 63 cm och i höjdled är den 91 cm. Materialet är trä, eller närmare bestämt oljad akacia.

Lapaz:

En lättskött utomhusmöblemang.

» Finns här.

En stilren utomhusmöbel som snyggt kan placeras på uteplatsen, i trädgården eller i en park. Gärna tillsammans med ett trädgårdsbord från samma serie.

Benen är tillverkade av antingen svart eller vitt aluminium beroende på vilket färgalternativ man väljer och sitsen är gjord av konstmaterialet polywood, en lättskött träimitation som endast tillverkas av återvunnen plast.

Overlap:

Två vita bänkar och ett bord.

» Finns här.

En stilig bänk som harmoniskt för samman trä och stål. Kan väljas i färgalternativen Hunter green, då stålstativet är mörkgrönt, och Silver white, då stativet av stål är vit. Sitsens färg ändrar sig alltså inte utan är i båda alternativen obehandlat cederträ. Bänkens längd är 200 cm, bredden är 36 cm och höjden är 43 cm.

Luxembourg:

Trevliga utomhusmöbler i aluminum.

» Finns här.

En fin och lätthanterlig trädgårdsbänk. Tillverkad i aluminum. 145 cm lång. 43 cm bred. 49 cm hög. Lackerad med UV-beständigt polylack. Väger endast 8 kg. Så bärs utan problem runt. Till skuggan, solen, växthuset, balkongen eller var du än vill ha den, för tillfället. Finns dessutom i massor av färger. Här är några av alla alternativ: kaktus (grön), honung (guld / gul), paprika (röd), morot (organge), stormgrå, stålgrå och bomullsvit.

Haga av Björn Alge:

Svensktillverkad utomhusbänk.

» Finns här.

Elegant och samtidigt tuff utomhusbänk med sits i trä och bänkgavlar gjorda av återvunnen aluminium. Tillverkas av Byarums Bruk, alltså i Sverige och närmare bestämt i landskapet Småland.

Bänken kan väljas i lite olika färg- och materialalternativ. Sitsen kan till exempel väljas i mahogny eller oljad ek. Men storleken är den samma. I höjd 43 cm, i bredd 38 cm och i längd 190 cm.

Arizona:

Snygg gammeldags trädgårdsbänk (shabby chic).

» Finns här.

Gammeldags men samtidigt snygg och modern, med sina snyggt rundade former och sin antikvita målning som för tankarna mot shabby chic. Det är denna utomhusbänken som verken har ryggstöd eller armstöd men ändå har en stor och härlig karisma.

Bredden är 40 cm. Höjden är 47 cm. Längden är 118 cm. Beslag och skruvar är rostfria.

Dela gärna!