Magnifikk

4 praktiska & snygga paraplyställ

Regniga dagar kommer och går, kanske lite för ofta. Här har vi därför samlat fyra stycken paraplyställ som vi hoppas och tror kan skänka lite glädje när regnet öser ner från skyn.

Menoto paraplyställ

Ställ tillverkat av borstat stål, polystone & plast.

» Finns här.

Här är ett ställ från Blomus som vackert kan husera ett eller flera paraplyer. Och eftersom man kan se paraplyerna även när de är i stället så passar ju detta extra bra om man redan har ett eller flera snygga paraplyer som man gärna visar upp. Stället är tillverkat av borstat stål, polystone och plast. Dess höjd är 49 cm och eftersom foten är kvadratisk är bredden 20 cm precis som djupet.

Annonsinformation: Produktlänkarna som används i denna artikel är eller kan bytas ut mot annonslänkar ifall produkten finns att köpa hos en samarbetspartner.

Paraplyställ av Ulf Scherlin

Två paraplyställ. Ett vitlackerat och ett i ek.

» Finns här.

Detta paraplyställ har en design som väldigt enkelt skulle kunna beskrivas som snygg. Och något mer djupgående som väldig snygg. Dessutom kan detta paraplyställ, med sina fasta och samtidigt välkomnande former, utan bekymmer beskrivas som lättplacerat. Så om du tror just detta skulle passa riktigt fint i just ditt hem blir jag inte förvånad. Bara glad, för det tyder på god smak!

Diametern är alltid 25 cm och höjden är alltid 52cm. Men som du kan se på bilden finns det två färgalternativ att välja bland. Och vilket som är snyggast beror (som så mycket annat) helt på omgivningen. Så vilket passar bäst med omgivningen? Ett stilrent vitt paraplyställ? Eller ett lite mer harmoniskt i synlig ek?

Casa

Stilrent ställ till ett paraply eller flera.

» Finns här.

Ett stilrent, eller rent av minimalistiskt, designat paraplyställ i borstat rostfritt stål. Läckert! Om du faller för detta förstår jag dig. För detta ger mer än bara en känsla av stilrenhet. Det utstrålar också känslor som berättar att det är praktiskt, vilket det också är! Detta är med andra ord ett riktigt bra paraplyställ (från Blomus), som kan göra sig otroligt snyggt på rätt plats.

Måtten? Diametern är 20,5 centimeter och höjden är 59 centimeter.

115 av Alvar Aalto

115 - Ett snyggt paraplyställ i björk.

» Finns här.

Väldesignat och välkomnande paraplyställ i formpressad björk, med en bottenbricka av mässing. Så skulle man enkelt kunna beskriva detta klassiska paraplystället, vid namn 115, som har designats av formgivaren Alvar Aalto det är precis vad jag hittills gjort. Men istället för att sluta där, här kommer lite mer praktisk information: Ställets bredd är 27 cm, djupet är 23 cm och höjden är 47,5 cm.

Produkterna här nedanför är tyvärr slutsålda – men ger fortfarande inspiration!

Hittat en återförsäljare? Hör gärna av dig!

Penny

Enkelt ställ för paraplyer.

Enkelt men också snyggt. Det är Penny, ett paraplyställ i vitlackad metall och krom vars höjd är 76cm och bredd är 30 cm. Mycket mer ska jag inte säga. Istället vill jag låta bilden tala för sig själv. Och så hoppas jag att den tillsammans med din fantasi kan skapa en bild av hur den skulle göra sig på platsen du har i åtanke.

Galosch

Tre stövlar som man kan ställa paraply i.

Ett lite annorlunda, men ack så trevligt ställ för paraplyer. För som du förhoppningsvis ser är det finurligt designat i form av en regnstövel. Och därmed är det en inredningsdetalj som lätt nämns och snabbt kan skapa en väldigt härlig stämning. Dessutom kan stället väljas i flera olika färgalternativ, så om ett paraplyställ i mässing (trotts att det är snyggt) inte passar hos dig kan du välja ett av de andra alternativen; svartlackerat eller polerat aluminium. Måtten är dock alltid desamma. 44 cm högt, 11.5 cm brett och 25 cm långt.

Uppdaterades 2023-04-18.
Dela gärna!