Magnifikk

5 snyggt ovala soffbord

Här kommer ett tips: välj ett ovalt soffbord.

Ett kantigt bord ser lätt hårt ut, framför allt när de flesta soffor också är ganska kantiga och även om du älskar runda bord så kan de ibland vara hopplöst opraktiska som soffbord. Ett ovalt bord är däremot perfekt. De är mjukare än rektangulära och fyrkantiga bord men samtidigt är de rymliga och praktiska att sitta vid när du t.ex. vill kunna äta vid det. För att underlätta ditt val har vi letat upp sju magiskt fina ovala soffbord i olika prisklasser, som dessutom går att klicka hem utan att du ens behöver lämna din sköna soffa. Så, bespara dig shoppingstressen och läs vidare.

Eslöv

Ett gediget soffbord i trä.

» Finns här.

Som en god vän som alltid finns där när du behöver en som mest. Det är ekbordet Eslöv. Ett bord för dig med klassisk smak som tycker om gedigna träbord. Ett bord som aldrig blir omodernt. Som den där vännen du alltid kan ringa oavsett vad som hänt. Tryggt och stabilt i ur och skur.

Annonsinformation: Produktlänkarna som används i denna artikel är eller kan bytas ut mot annonslänkar ifall produkten finns att köpa hos en samarbetspartner.

Annelie

Ovalt soffbord med vita ben och en bordsskiva i betong.

» Finns här.

Annelie är en kameleont. Ett lite högre soffbord passar perfekt för dig som både vill ha ett fint bord och som även vill kunna sitta och äta i soffan. Med sina vita ben och sin betongskiva passar det alla stilar; från lantlig charm till sommarstugan vid havet och det avskalade minimalistiska hemmet.

Vejmon, ett ovalt soffbord från IKEA

Ett ovalt soffbord från IKEA.

» Finns här.

IKEA kan man alltid lita på, även när det gäller soffbord. Det ovala, vita bordet Vejmon passar alla hem, smaker och alla plånböcker. Vill du ha ett stabilt, prisvärt och praktiskt alternativ så kan du slå till på Vejmon.

Bolivia

Ett rustikt ovalt soffbord.

» Finns här.

Antikbehandlad furu, mörka ben i lackad metall. Det rustika bordet Bolivia blir lätt en personlig favorit. Det varma trät kombinerat med de hårda metallbenen ger den perfekta blandningen av avskalad industrialism och lantlig charm. En varm och ombonad känsla utan att bli överdrivet gullig.

Läs också: Snygga hörnsoffor

Stockholm från IKEA

Bordet Stockholm från IKEA, tillverkad i valnötsfaner.

» Finns här.

Sist men absolut inte minst har vi Stockholm från IKEA. Tillverkad i valnötsfaner som ger rummet en varm, ombonad atmosfär där man gärna stannar länge. Valnötsfaner är dessutom väldigt slitstarkt och tål det mesta vilket gör det perfekt för dig som behöver något tåligt och vill att soffbordet ska hålla länge.

Produkterna här nedanför är tyvärr slutsålda – men ger fortfarande inspiration!

Hittat en återförsäljare? Hör gärna av dig!

Fidel från Homeline

Bord med aluminiumbenen och en extra skiva.

Aluminiumbenen och glasskivan gör detta bord lite hårdare, coolare och mer futuristiskt än många andra. Med en extra skiva under finns plats för förvaring av tidningar, fjärrkontroller och annat som kan vara bra att ha nära till hands.

Colleen

Klassiskt vitt ovalt soffbord.

Ytterligare ett klassiskt, vitt bord som kan passa i flera hem. Det som skiljer Colleen från de andra vita borden är skivan med inlägg av marmorfolie. Marmorn ger inte bara bordet utan hela rummet en härlig touch av lyx. Ett lite lyxigare alternativ till ett lägre pris.

Åbo, Falsterbo

Åbo, ett soff- och klaffbord.

Åbo är ett flexibelt alternativ med klaffar som går att fälla upp och ner på båda sidor så att du kan anpassa längden efter dina behov. Det perfekta alternativet om du t.ex. har begränsat utrymme men ibland behöver lite extra bordsyta.

Hagfors

Coolt svart ovalt soffbord.

Med skivor i svart glas och ben i rostfritt stål är Hagfors ett riktigt håll käften-bord. Kaxigt, coolt och unikt. För dig som inte vill vara som alla andra. De två skivorna som är placerade i olika höjd under bordet gör intrycket mer unikt. Ett bord med extra allt.

Conrad

Minimalistiskt och futuristiskt soffbord.

Minimalistiskt och futuristiskt på samma gång. Det lite lägre bordet Conrad är ett bord som är lätt att älska. Ett litet, nätt bord som rymmer mer yta än vad det ger sken av med det extra förvaringsfacket undertill. Med den vita och högblanka ytan är det nästan mer ett konstverk än ett bord.

Hugo

Ett bord i retrostil men med en modern twist.

Med sina runda former och retrostil är 50-tals flirten Hugo är en riktig liten läckerbit. I skivan finns ett förvaringsfack och de runda, smala benen är stabila nog till det mesta. Som en blick i backspegeln men med en modern twist.

Lissabon från Sika-Design

Klassikt bord i rotting.

Ett bord i rotting är ett fräscht alternativ för den inglasade altanen sommarstugan eller punschverandan. Känner du igen detta bord från 70- och 80-talet så har du helt rätt. Denna klassiker har åldrats med värdighet och står sig än idag. Lika vacker nu som då.

Uppdaterades 2023-04-18.
Dela gärna!