Magnifikk

10 eleganta öronlappsfåtöljer

Att luta sig tillbaka i en skön öronlappsfåtölj efter en lång och hård dag är ljuvligt. Och ännu ljuvligare blir det tillsammans med spännande läsning. Och gott tilltugg! De som säger nåt annat har aldrig provat – det vågar jag garantera.

Så om du funderar på att köpa en öronlappsfåtölj; gör det! Men kolla först in snyggingarna här nedanför, för kanske är det någon (eller några) av dem du faller för.

Cambridge

Två vita tygfåtöljer.

» liknande Finns här.

En trevlig fåtölj med trevliga öronlappar. Ryggkudden som följer med fåtöljen ger ett extra skönt stöd för ryggen. Och då ska påpekas att stödet även utan kudden är väldigt skönt. Så skönt att i denna är risken för att slumra till, eller rent av somna, stor. Men den är mer än trevlig och bekväm, den är snygg också! Samtidigt som tygget som täcker benen skapar ett välkomnande och mysigt intryck. Under det nedersta tyget finns ben och en underram som är tillverkat av ek. Stommen är tillverkad av furu. Bredden är 97 cm. Djupet är 98 cm. Höjden är 112 cm. Sitthöjden är 48 cm.

Annonsinformation: Produktlänkarna som används i denna artikel är eller kan bytas ut mot annonslänkar ifall produkten finns att köpa hos en samarbetspartner.

Alta

Grå klassisk öronlappsfåtölj.

» Finns här.

Välskräddad, klassisk och snygg - elegant. Med mjuk sittdyna och vadderade armstöd sitter man riktigt skönt i den också! Måtten för Alta är; bredd 72cm, djup 78 cm och höjd 100 cm.

Daddy

Bruna skinnfåtöljer.

» liknande Finns här.

En mycket fin öronlappsfåtölj i fint brunt skinn, eller lite närmare bestämt i semianilinskinn som ursprungligen kommer från Argentina. Ett skinn som slipats och pigmenterats för att få fram den perfekta balansen mellan slät yta, rätt färg och skinnets naturligt förekommande skönhetsmärken. Benen är tillverkade i träslaget ask. Den totala höjden är 121 cm, bredden är 92 cm och djupet är 92 cm.

Alexia

Elegant rottingfåtölj med öronlappar.

» liknande Finns här.

En elegant rottingfåtölj med stiliga öronlappar som tillsammans med den sin fåtöljdyna blir riktigt skön att sitta i. Och i kombination med den passande fotpallen så blir det sagolikt. Och därmed finns risken att man skulle kunna få för sig att ta en liten tupplur eller två. Därför är det medhörande bordet en verkligt god idé att välja till, så boken och andra det man har i händerna snabbt kan läggas undan med stil. Alexia, fåtöljen, är 102 cm hög, 95 cm djup, 70 cm bred. Sitsen är 69 x 82 cm. Fotpallen är 54 x 60 cm och 34 cm hög. Bordet har en diameter som är närmast 60 cm och en höjd som är 44 cm.

Häggbom av Carl Malmsten

Den klassiska fåtöljen Häggblom.

» Finns här.

Denna klassiska och välkända fåtölj, som går under namnet Häggbom, har hängt med sen 1951 och är fortfarande en väldigt poplär och uppskattad öronlappsfåtölj. Väljer du att införskaffa denna kan du därför vara säker på att du kommer få en fåtölj av högsta standard. Och en som inte kommer gå ur mode utan en som kommer andas tidlöshet och samtidigt sprida en klassisk känsla. Måtten är; bredd 82 cm, djup 92 cm, höjd 100 cm, sitthöjd 41 cm och sittdjup 55 cm.

Evita

Evita - snyggt och bekvämt med stora dynor.

» Finns här.

Evita fåtölj är en populär öronlappsfåtölj, bekväm som en rejäl omfamning. Själva stolen är gjord av konstrotting på aluminiumstomme, hållbar men ändå läckert snygg. Du kan välja mellan tre färger-beige, grå, brunmelerad eller rustik. Dynorna finns tillgängliga i grå, beige eller offwhite, så du kan skapa en personlig fåtölj. De är tjocka och inbjudande, här sitter du verkligen skönt. Det går att skaffa fotpall i samma färg. Fåtöljerna är både sköna och tack vare sin diskreta färg är de lätta att passa ihop med annat möblemang.

Grand Repos av Antonio Citterio

Väldesignade Grand Repos, en fåtölj av Antonio Citterio.

» Fanns här.

En fantastiskt snygg, komfortabel och flexibel fåtölj. Designad av den flerfaldigt prisbelönta Antonio Citterio åt det schweiziska möbelföretaget Vitra. Fåtöljen har dessutom en smakfullt dold mekanism som gör det möjligt att enkelt låsa lutningen i vilket läge som än behagar användaren, via en spak som sitter på höger sida, under armstödet. Dess höjd är 115 cm, bredden är 74 cm, djupet 81 cm och sitthöjden 41 cm.

Strandmon öronlappsfåtölj

Öronlappsfåtöljer från IKEA.

» Finns här.

IKEA skapar faktiskt förvånansvärt ofta fantastiska möbler. Och alltid till riktigt bra priser. Här är ännu ett bevis. Strandmon, en fantastisk öronlappsfåtölj till ett riktigt bra pris. Och samtidigt en fin hyllning till den uppskattade IKEA-klassikern MK som ritades under 1950-talet. Stolen kan väljas i flera olika sorters klädsel. Bland annat i turkost, gult eller grått tyg och i en skinnvariant. En passande fotpall finns, som även den har många olika klädselalternativ. Stolens mått är; 82 cm i bredd, 96 cm djup, 101 cm hög, sitsbredden är 49 cm, sitsdjupet är 54 cm och sitshöjden är 45 cm. Fotpallens mått är; 44 cm i höjd, 60 cm i bredd och 40 cm djup.

Captain

Två eleganta öronlappsfåtöljer, en i svart konstläder och en i brunt konstläder.

» liknande Finns här.

Elegant öronlappsfåtölj i klassisk design. Kan (som bilden visar) väljas i brunt eller svart konstläder. Bredden är 82 centimeter, djupet är 85 centimeter och höjden är 105 centimeter. Benen är gedigna och tillverkade av trä. Och ja, bekväm är den verkligen. Så om du letar efter en skön fåtölj att kunna slå dig ner i efter en tuff dag är detta ett minst sagt utmärkt alternativ.

Town

Town, en modern öronlappsfåtölj.

» liknande Finns här.

Town är både klassisk och modern på samma gång. Du sitter skönt i denna öronlappsfåtölj som ger dig gott stöd för både rygg och nacke. Underredet är smakfullt tillverkat av metall, och diskret svartlackerat så att själva fåtöljen står ut. Den är överdragen med ett mjukt men ändå slitstarkt material. Du kan välja mellan olika nyanser av grått, och så finns den i marinblått. Neutrala färger som passar in överallt men ändå i intressanta nyanser. Fåtöljen passar bra både i hemmet och på jobbet. Om du vill vara riktigt avslappnad finns det matchande fotpall.

Uppdaterades 2023-04-18.
Dela gärna!